Hvor sælger man sølvbestik? historien bag sølv

I mange år har sølv været utrolig hyppigt anvendt. Det er blevet brugt til mange forskellige ting som kostbare genstande som smykker til vores bestik som er lavet af sølv. Normalt så er sølv fremstillet på den måde at 92,5% er rent sølv, og 7,5% andre metaller som for eksempel kobber. Denne form for legering er hårdere end det rene sølv, og smelter ved en lavere temperatur end kobber og sølv ville gøre hver for sig. Som nævnt, så findes sølvtøj i mange forskellige lødigheder, så du vil ikke kun finde sølvtøj som er 830 tretårnet eller dine smykker kun er 925 sterlingsølv. I gamle dage blev sølv også brugt som betalingsmiddel. Det blev brugt ca. 700 f.Kr. i Lydien. På dette tidspunkt var mønterne lavet af elektrum, som er en legering af sølv, guld og nogle mindre mængder kobber samt små andre metaller. Senere hen besluttede man dog at andre dette, og begyndte at bruge mere raffineret sølv, som man så brugte som mønter, og meget kostbare smykker på det tidspunkt. Som nævnt, så udover dem vi kender som smykker, sølvtøj og lignende, så er sølv også blevet brugt til mange andre ting. Man bruger for eksempel også sølv til spejle i stedet for aluminium. Ved at gøre dette kan man nemlig få tonede ruder, så der ikke vil komme lige så meget lys igennem som ved et normalt vindue.

Hvor sælger man sølvbestik – stemplet eller ikke?

Men hvor sælger man sølvbestik? Der er generelt rigtig mange virksomheder som udelukkende køber og sælger dette. Det betyder de har rigtig mange års erfaring indenfor dette område. at sælge sølvbestik er meget normalt, og specielt hvis man har nogle af de mærker som er meget populære. Det er mærker som Georg Jensen eller Hans Hansen for eksempel.  Når man skal sælge sit sølvstik så er det vigtigt at man ved på forhånd at det er ægte, og ingen kopi. Dertil er det sådan at rigtig sølvtøj altid er stemplet. Dit sølvbestik vil altid være stemplet og det betyder at du kan tjekke det hjemmefra inden du finder ud af hvor man sælger sølvbestik henne.

Hv0r sælger man sølvbestik?

Så hvis du har noget sølvbestik derhjemme, men du bare er i tvivl om hvor det skal sælges, så findes der utrolig mange forhandlere rundt omkring. Du skal som nævnt blot tjekke om det er stemplet inden du forespørger efter en vurdering.