Vil du spare på elregningen? Her er varmevekslere et forslag

Efterhånden er der ved at være mange måder, du kan optimere forbrug af varme og energi på. El kan du spare ved at få solpaneler på taget. Varme kan du spare ved varmepumper, jordvarme eller bedre varmeisolering. Andre værktøjer kan du dog også tage i brug for at skære ned på, hvor meget varme og el du får udefra. El kan du fx spare ved at skifte varmtvandsbeholder ud med varmeveksler.

 

Varm vand efter behov – og ikke på alle døgnets timer

Hvis du er træt af, at hjemmets varmtvandsbeholder passivt bliver ved at bruge strøm på at varme nyt vand op, du ikke når at bruge, er varmevekslere en løsning til dig. Det samme gælder, hvis du har for stort forbrug af varmt vand til, at beholderen kan nå at fyldes op. Vekslere virker ved kun at varme vand, når du står med behov for det lige nu – dvs. når du tænder for varmt vand på din hane.

 

Varmeveksler kan du få til brugsvand eller radiatorer/gulvvarme

Varmevekslere kan du få både til brugsvand, men også til radiatorer og gulvvarme. Vekslerne virker ved at trække på fjernvarme i stedet for el til at opvarme vandet. Da fjernvarme for de fleste hjem er billigere end el, står du altså med en besparelse ved at bruge det ene frem for det andet. Blot skal du huske at vælge en varmeveksler med høj kapacitet, når du finder én til radiatorer og gulvvarme.

 

Hvad er ulemperne ved varmevekslere?

Nu er varmevekslere talt meget op, og måske undrer du dig over, hvad nogle af ulemperne kan være ved denne løsning? Den primære ulempe er, at du ikke må montere én, afhængigt af forsyningen – nogle forsyningsselskaber vil nemlig ikke gå med til, at du monterer dem. Der er store krav til teknisk ekspertise ved montering og dimensionering, men får du hjælp fra eksperter, er det ikke et problem.

 

Hør en VVS’er om varmevekslere i dag

Ønsker du at vide, om varmevekslere er den rette løsning for din husstand, eller om du blot skal have en ny varmtvandsbeholder, kan du række ud efter en VVS’er med erfaring inden for montering af varmeløsninger. Overvejelsen om at gå fra varmtvandsbeholder til varmeveksler er i hvert fald værd at gøre dig, for hvis du godt må montere én, vil du med høj sandsynlighed spare penge på sigt.

Jo tidligere du skifter, jo tidligere mærker du effekten.